Farmsum dames 1 – TKB 4

Op Sportpark Tuikwerd werd op zaterdagmorgen 17 september 10.30 de wedstrijd gespeeld tussen Farmsum dames 1 tegen The Knickerbockers 4.
Het veld lag er op het oog prachtig bij maar doordat het nat was leek het soms net of de dames op een ijsbaan voetbalden ipv op een veld.
Desondanks begonnen de rood-gelen als een wervelwind en na een paar minuten was het Melissa die met een hard schot de keeper verastte, 1-0. Slechts twee minuten later controleerde Gea de bal goed op haar borst en schoot de 2-0 tegen de touwen. Niks leek een monsterscore in de weg te staan en het was Patricia die in de 9e minuut de 3-0 maakte.
Tot aan de rust strooide Farmsum met goed combinatiespel met aanvallen maar mede door goed keeperswerk van de blauwhemden en een solide Verdediging onder leiding van Kirsten van Farmsum gingen de dames rusten met een 3-0 stand.
De tweede helft kreeg TKB een paar kansjes maar was het Farmsum die scoorde. Met een prachtig schot was het Eva Pot die de 4-0 aantekende.
Een kwartier voor tijd werd het 4-1 na een curieus doelpunt van TKB.
Een hoge bal kwam op de tot dan toe uitstekend keepende Anouk Lambeck af en het leek een makkelijke prooi te worden voor de keepster maar door een rare stuit verdween de bal toch in het doel. Het zag er allemaal wat komisch uit maar voor TKB mocht het niet meer baten.
Farmsum kwam niet meer in de problemen en voetbalde de wedstrijd op routine uit.
De eerste competitie wedstrijd van het seizoen werd winnend afgesloten en de 3 punten bleven op de Sportpark Tuikwerd.
Volgende week wacht een uitwedstrijd en gaan de dames wederom vol voor de winst!

Kevin Meertens