Wedstrijdverslag Dames 4

Na 4 trainingen was het dan zover. De eerste 3 wedstrijdjes in toernooivorm in de dames 7×7 competitie.
Farmsum dames 4 reisde af naar Ten Boer om het daar in 2x 10 minuten op te nemen tegen Omlandia, Sgv en Nec.
Veel van de Farmsumer speelsters hadden nog nooit of al een tiental jaar niet gevoetbald dus Coach Kevin Meertens wist niet echt wat hij ervan verwachten moest.
Bij aankomst bleek dat Sgv een half uur van tevoren had afgezegd en dat was toch een kleine domper op de verder fantastische avond.
We begonnen de eerste wedstrijd tegen Omlandia in een 2-3-1 opstelling en dat wierp na 5 minuten zijn vruchten af want het was Vera Harkema die na een pass van Aanvoerdster Claudia Dammer de 1-0 binnenschoot. Dat was tevens ook de ruststand na 10 minuten.
In de 13e minuut was het wederom Vera die scoorde, 2-0. Maar in de 14e minuut werd het door ongelukkig weg werken van Christina 2-1.
Coach Kevin die bevliegend langs de lijn zijn dames coachte en zag dat zijn dames er alles aan deden om de voorsprong vast te houden maar in de 18e minuut werd het 2-2 en in blessuretijd zelfs 2-3 voor Omlandia.
Klein beetje teleurgesteld namen de dames 5 minuten pauze om het gelijk weer op te nemen in de laatste wedstrijd van de avond, Nec!
Een kleine tactische omzetting werd gedaan en we gingen spelen in een 2-1-2-1 opstelling met Lize als verbindingsvrouw tussen verdedigsters Jasminne en Christina en middenvelders Claudia en Iris, Vera stond uiteraard weer voorin en de fantastisch keepende Anouk stond in de goal.
De gehele wedstrijd was Farmsum de bovenliggende partij en de tactische omzetting bleek een meesterzet te zijn. Lize Dijker liep als een ervaren speelster alle gaten dicht en in de 4e minuut schoot Vera de 1-0 binnen en een minuut later was het na een knappe actie Iris Smeltekop die de 2-0 binnen schoot! Mede door goed keepers werk van de Delfzijlster keeper bleef het tot de rust 2-0.
In de tweede helft kreeg Claudia van dichtbij keihard een bal op haar neus geschoten maar als een echte aanvoerdster verliet ze het veld niet en ging voorop in de strijd. Ook invallers Inge en Ingrid die niet lang konden spelen vanwege een dikke enkel en een bovenbeenblessure verbeten de pijn en streden mee.
De enige serieuze kans van Nec kwam in de 18e minuut. De spits van Nec omspeelde keepster Anouk Lambeck maar de eveneens ingevallen Joan Klas sprong voor de vrouw met bal en bracht redding zodat Nec niet op zoek kon naar een aansluitingstreffer. 2-0 was de einduitslag en omdat Sgv niet kwam opdagen zat de eerste speeldag erop.
Coach Kevin was supertrots op zijn vrouwschappen en liet dat regelmatig horen aan de rood-gele dames.
Vrijdag 23 September is de 2e speelronde. Dan word er afgereisd naar het naburig gelegen Sportpark Centrum.